head_el

GreekEnglish (United Kingdom)


Σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή παράγουμε στη ζυθοποιία μας τη μπύρα Brink’s από νερό, βύνη και λυκίσκο βιολογικής καλλιέργειας. Η βύνη αλέθεται και αναμιγνύεται με νερό στο δοχείο ανάμιξης. Το μίγμα θερμαίνεται σταδιακά σε διάφορες θερμοκρασίες μεταξύ 47οC και 78οC δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα στις πρωτεΐνες να διασπαστούν στα συστατικά τους και να μετατραπεί το άμυλο της βύνης σε ζάχαρη. Στο δοχείο διήθησης το ζυθογλεύκος αποχωρίζεται από τα στερεά κομμάτια της βύνης, που δίδονται αργότερα στα ζώα.

Το καθαρό γλεύκος εν συνεχεία βράζει στον βραστήρα με λυκίσκο και σε επόμενο στάδιο, αφού ψυχθεί, μεταφέρεται στις δεξαμενές ζύμωσης-ωρίμανσης όπου προστίθεται η μαγιά. Η μαγιά μετατρέπει τα σάκχαρα του ζυθογλεύκους σε αλκοόλη και διοξείδιο του άνθρακα. Η κύρια και εντατική ζύμωση ολοκληρώνεται σε μία εβδομάδα, οπότε αρχίζει η μακρά φάση της ωρίμανσης.

Κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης σε χαμηλή θερμοκρασία η μπύρα πλουτίζει με διοξείδιο του άνθρακα και αναπτύσσει την πλούσια γεύση και τα χαρακτηριστικά της. Όταν η γεύση και ο βαθμός ωρίμανσης συμφωνεί με το επιθυμητό επίπεδο ποιότητας, η μπύρα διοχετεύεται σε μπουκάλια. Η φρέσκια, φυσικά θολή Brink’s Ρεθυμνιακή μπύρα παράγεται με γνώμονα το γερμανικό Νόμο του έτους 1516 "περί καθαρότητας του ζύθου" και διατηρείται απαστερίωτη και αφιλτράριστη. Γι'αυτό η μπύρα μας έχει πλούσια γεύση και έντονα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά.

Της δίνουμε όλο το χρόνο που χρειάζεται για να ωριμάσει πλήρως σε χαμηλή θερμοκρασία, και μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι "ζει" για 4 μήνες, αρκεί να είναι στο ψυγείο σε θερμοκρασία συντήρησης.

 

Πατήστε το Παρακάτω κουμπί για να ξεκινήσει η εικονική περιήγηση στο εργοστάσιο μπύρας:

virtual_tour